Trouwringen: Ontwerp jij jouw perfecte set? - Goudsmid & Co
gouden, trouwringen, witgouden, ringen, trouwen, goudsmid, edelsmid, gerecycled goud,
1231
post-template-default,single,single-post,postid-1231,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Trouwringen: Ontwerp jij jouw perfecte set?

Trouwringen: Ontwerp jij jouw perfecte set?

Bij een onvergetelijke dag als een trouwdag hoort natuurlijk het perfecte paar trouwringen. Nu is ieder bruidspaar verschillend en zo zijn alle trouwringen dat ook. Waar de een juist van hele strakke, glad afgewerkte ringen houdt, houdt de ander van organische ringen. Met een gekleurde edelsteen of mooie witte diamant. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zelf heb ik in mijn tijd als goudsmid al heel wat trouwringen mogen maken. En het blijft een prachtig proces. Vanuit de eerste ideeën die het bruidspaar heeft naar de  uiteindelijke gegraveerde ringen.   Zo kunnen jullie de ringen ontwerpen naar eigen smaak en wensen. Heb je als een duidelijk idee? Of ben je juist nog zoekend naar jouw smaak? Samen gaan we op zoek naar het model dat jij de komende tijd ( 50 jaar misschien? Of zelfs langer?) om je vinger gaat dragen.

 

Symbolen

Wist je trouwens dat er een diepe symboliek aan de trouwringen zit? De ronde vorm staat voor het oneindige en eeuwige liefde, omdat er geen begin of einde is. Ook worden de meeste trouwringen aan de linker ringvinger gedragen. Deze vinger wordt geassocieerd met de Vena Amoris, de ader die volgens de oude Romeinen rechtstreeks naar het hart leidt. Mooi toch?

Verreweg de meeste trouwringen die ik heb gemaakt werden uitgevoerd in 14karaat geelgoud. Maar ook 14k witgoud is een veel gekozen optie. Daarnaast kun je ook een hoger gehalte goud kiezen. Dit is iets kostbaarder omdat er meer goud in zit. Zo zit in 14 karaat 58,5% puur goud in de ring. Bij 18 karaat is dit 75%.  Hierdoor zal de kleur iets anders zijn; 18K geelgoud is namelijk iets geler dan 14K.

Ook heb ik samen met mijn man onze eigen trouwringen gemaakt. Van 18K geel goud, gecombineerd met 18K wit goud. Dit is met een techniek gedaan die uit Japan komt genaamd Mokumé Gane. Nieuwsgierig naar hoe ik dat gedaan heb? Lees het hier!

 

Gerecycled Goud

Ook maak ik vaak trouwringen van gerecycled goud. Dit is goud wat al eerder verwerkt is tot sieraad en is gedragen. Hierdoor hoeft het niet opnieuw gemijnd te worden en is het duurzamer dan ‘nieuw’ goud.  Dit oude goud kan ik schoonmaken; ontdoen van alle vervuilingen die erin zitten en als nieuw, zuiver materiaal gebruiken om jullie trouw ringen te maken!  Hoe mooi is het als het goud dat geërfd is van familie of vrienden wordt hergebruikt. Zo kan de set trouwringen of oude sieraden van bijvoorbeeld opa en oma een nieuw leven krijgen als moderne ringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij nou vragen over trouwringen? Over jouw oude gouden sieraden? Stuur me dan een berichtje via dit formulier of een mailtje naar goudsmidenco@gmail.com. Ook kun je hier klikken als je meer informatie wilt!

No Comments

Post a Comment

Door onze website te bezoeken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten