Goudsmid & Co | Over Goudsmid & Co
8
page-template-default,page,page-id-8,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Over Goudsmid & Co

Over Goudsmid & Co

Welkom op mijn website! Leuk dat u een kijkje komt nemen. Ik wil u graag wat over mijzelf vertellen en de reis die ik heb gemaakt om mooie sieraden te kunnen maken.

Als jong meisje was ik al bezig met het maken van sieraden. Eerst met plastic kraaltjes en elastiek, later met ‘echte’ glazen kralen en verzilverde fournituren. Nu, zo’n 20 jaar en een opleiding tot goudsmid later heb ik van mijn hobby ook mijn beroep kunnen maken.

Natuurlijk probeer ik altijd bij te leren, zo ben ik op dit moment bezig met een cursus edelsteen slijpen. Een wereld die voor me open ging; en wat een wereld!  Op mijn vakopleiding hadden we een boek over de vaktheorie van de edelstenen genaamd ‘De wondere wereld van de edelstenen’ en hier ben ik het volhartig mee eens. Omdat de vele soorten, kleuren en vormen van edelstenen mij zo interesseren gebruik ik ook veel van deze stenen in mijn ontwerpen. Ook heb ik gemerkt dat ik het niet eens ben met het klassieke idee dat edelstenen alleen mooi zijn als ze geen insluitsels of onzuiverheden hebben. Voor mij maakt dat een steen juist karakteristiek.

Tegenwoordig werk ik vanuit mijn fijne werkplaats vlakbij Bunnik aan een mooie eigen collectie en doe ik daarnaast ook reparatiewerk en maatwerk. Vooral het maatwerk vind ik altijd een mooi en fijn proces. Waar de sieraden van oma anders in de kast blijven liggen kan ik deze een 2e ( of 3e) leven geven om nieuwe herinneringen mee te maken. Ook is het vrijwel altijd een emotioneel proces want het zijn tóch de sieraden van oma. En hoe mooi is het dan om, als het eenmaal klaar is, tranen van blijdschap te zien.

Een goed sieraad moet mooi zijn, maar is niet schreeuwend. Het is elegant, maar moet natuurlijk ook draagbaar zijn. Zo ontwerp ik en maak ik sieraden die de schoonheid van de drager aanvullen en benadrukken. Ze zijn veelzijdig in ontwerp en delen een gezamenlijk doel: sieren.

Een sieraad mag best de show stelen, als de drager dat ook doet.