Workshop zilveren sieraad maken - Goudsmid & Co
1226
post-template-default,single,single-post,postid-1226,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Workshop zilveren sieraad maken

Workshop zilveren sieraad maken

Afgelopen zaterdag, een regenachtige zaterdag in Oktober, mocht ik weer een Workshop zilversmeden geven! Het stel wat bij mij kwam had de workshop al een jaar in de planning staan bij me en het was EINDELIJK zo ver. Ze mochten zelf sieraden maken Het was een educatieve en creatieve ervaring waarbij deze dame en heer de kunst van het werken met zilver hebben geproefd en beide een schitterend eigen zilveren sieraad mee naar huis hebben genomen.
Het begon met een kennismaking met basismaterialen en gereedschappen; een introductie tot de basisprincipes van het zilversmeden. Daarna hebben we het gehad over¬† de Veiligheidsinstructies;¬† Zilversmeden omvat het werken met hete metalen en scherpe gereedschappen, dus veiligheidsinstructies zijn van groot belang. Toen er ook wat koffie en thee was gezet zijn deze 2 samen aan de slag gegaan om hun nieuwe sieraad te ontwerpen. En ik kan je vertellen, dat is best moeilijk soms! Want je moet het maar net voor je kunnen zien, zo’n sieraad. Wil je een deel glanzend? of juist mat? met steentje of zonder? Pfoe!

Toen het ontwerp er was ben ik gaan vertellen over de verschillende gereedschappen die nodig zijn om zilver te vormen. Buigen, hameren, solderen, polijsten zijn allemaal een belangrijke stap in het maken van het sieraad.

Daarna was het zo ver! beide kregen eindelijk de kans o m zelf aan de slag te gaan met zilver en hun ontwerp tot leven te brengen. Uiteindelijk zijn de 2 de gehele middag lekker druk geweest met het maken van hun persoonlijke creatie. Deze hebben ze trots mee naar huis genomen als aandenken aan de workshop. Mw heeft een mooie hanger gemaakt en Mr een ring, als verjaardagscadeau voor zijn moeder.

Wil jij nou ook de kans krijgen om jouw creatieve kant te uiten en een dieper begrip te krijgen in het zilversmeedproces? of heb je vragen en wil je gewoon wat meer weten? Stuur me dan een berichtje via dit formulier of via goudsmidenco@gmail.com Ook kun je hier klikken als je meer informatie wilt!

workshop-afbeelding 1

No Comments

Post a Comment

Door onze website te bezoeken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten